dinsdag 12 juni 2012

Review Essence Pureskin Natural Cover MoisturizerBeloofd is beloofd. Daarom schrijf ik vandaag deze review. Waarom ik zo begin? Ik ben niet erg positief over dit product. Iets helemaal afkraken zou ik nooit doen, maar ik ben gewoon niet zo'n fan. In ieder geval had ik iets meer verwacht van deze Natural Cover Moisturizer van Essence. Als je wil weten wat ik ervan vind en waarom het misschien wel, of juist helemaal niets voor jou is, lees dan nog even verder!De verpakking ziet er op zich niet verkeerd uit. De kleur is misschien niet helemaal super en de vele stukken tekst laten het er een beetje uit zien als een geneesmiddel (of is dat gewoon mijn gekke associatie?). De MySkin lijn spreekt me qua verpakking meer aan, maar dit is prima. Het is een tube, score, lekker hygiënisch! De tekst op de achterkant is met een sticker vertaald en wel in heel erg kromme zinnen. Samengevat belooft het het volgende:


- Minder puistjes en mee-eters
- Egale teint zonder de poriën te verstoppen
- Matterend
- Helpt nieuwe onzuiverheden te voorkomen
- Hydrateert de huid

Best veel beloftes voor een product waar je maar twee euro voor betaalt. Ik verwachtte niet méga veel, maar door mijn positieve ervaringen met andere skincare van Essence toch wel dat het hydraterend en matterend zou zijn en ook een redelijke dekking zou geven.Ik had ook nog een foto bijgevoegd van hoe de crème er uitgesmeerd uit zag, maar dat had eigenlijk niet veel toegevoegde waarde, behalve dat mijn huid echt enórm geel leek. De substantie is vrij gemiddeld qua dikte en laat zich fijn uitsmeren over mijn huid. Daarna voelt het meteen glad, niet echt alsof het hydrateert, maar het matteert wel goed. De kleur slaat echter wat oranje uit en dat kan a) liggen aan mijn bleke winterhuidje toen ik hem gebruikte of b) aan de crème zelf die volgens de verpakking geschikt is voor de lichte huid. 

Op zich allemaal niet zo verkeerd, maar er is een 'maar'. Hoe kan het ook anders. Naast dat de punten hydratatie en egale teint niet helemaal naar mijn zin waren (mattering wel) belooft het natuurlijk ook nog om puistjes tegen te gaan. Wat is er nou aan de hand? Ik heb het idee dat ik van deze moisturizer júist puistjes krijg! Als ik dan moet kiezen tussen een fijne dagcrème en een iets minder egale huid of een fake egale huid waar puistjes en onzuiverheden onder worden gekweekt kies ik toch voor dat eerste. Ik merk dat met mijn nieuwe skincare-routine en een gezonder kleurtje van de zon mijn huid echt enorm is opgeknapt. Deze moisturizer komt er niet meer in.

Het idee was leuk en niet mega slecht uitgevoerd, maar ik ben bang dat deze straks gaat verstoffen in mijn make-up-la. Ik ben niet gauw negatief over een product en wil ook zeker niet zeggen dat het totale crap is, maar voor mij werkt het gewoon niet. Heel erg jammer, de andere skincare die ik laatst kocht bevalt me wel heel goed en zal ik binnenkort voor jullie reviewen!

Liefs,
Femke

3 opmerkingen:

  1. Jammer dat hij puistjesprobleem niet verhelp, het was ook te goed voor de prijs. Heb je de normale tinted moisteriser van Essence al is geprobeerd, die bevalt mij namelijk wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jammer dat deze crème zijn beloften voor jou niet waarmaakt. Dit lijkt ope en typisch gevalletje van "too good to be true"

    BeantwoordenVerwijderen